Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos a květák v bešamelu
Losos a květák v bešamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos a květák v bešamelu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1796 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 48 g
Tuky 126 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste zkombinovat jemného lososa s výrazným květákem a krémovým bešamelem. Výsledkem bude dokonalá večeře, kterou budete vařit zas a znova.

Suroviny

rozdělený na růžičky
olivový olej 2 PL
mléko 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
hořčice mletá 1 ČL
anglická
sýr 200 g
nastrouhaný, nejlépe směs ementálu a gruyèru
losos 300 g
filet, nakrájený na kostky
strouhanka
nasucho opražená, ideálně panko, na posypání
bazalka lístky
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Květák promíchejte s olejem, dejte do zapékací mísy, vložte do trouby a pečte 20–25 minut.

2

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo, zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Postupně přilévejte a zapracovávejte mléko, až vznikne hladká omáčka. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a hořčicí. Odstavte a vmíchejte sýr.

3

Předpečený květák vyjměte z trouby, do zapékací mísy k němu vsypte lososa, promíchejte a zalijte sýrovým bešamelem. Vraťte do trouby a pečte ještě 10–15 minut. Nakonec posypte opraženou strouhankou a ozdobte bazalkou.

NĚCO NAVÍC
Sýr určuje chuť! Pro obměnu můžete použít i jiné sýry, parmazán, mozzarellu, čedar...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...