Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 82 g
Tuky 127 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také máte občas chuť na pizzu, ale zároveň byste si dali něco lehkého a svěžího? Přesně z těchto chutí vznikla tato pizza!

Suroviny

viz Něco navíc
bazalkové pesto 3 PL
malá
menší
hrášek cukrový 100 g
polníček 60 g
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
ricotta 200 g
bylinky
podle chuti – bazalka, petržel...

Postup

1

Předehřejte troubu podle návodu na obalu těsta na pizzu. Plát těsta potřete bazalkovým pestem. Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky a obložte jimi pizzu. Navrch rozložte pancettu a vše dejte péct na cca 15 minut.

2

Cibuli nakrájejte na proužky a spařte vroucí vodou, aby ztratila štiplavost. Lusky hrášku nakrájejte na proužky. Cibuli, polníček a hrášek promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Na hotovou pizzu naneste ricottu a posypte ji připraveným salátkem a bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Těsto na pizzu koupíte už vyválené dokulata v supermarketech pod značkou Wewalka, výborné těsto na pizzu nabízejí i prodejny La Formaggeria.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč