Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá polévka s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 266 g
Tuky 73 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubny můžete chroupat zasyrova, nakrájet nebo nastrouhat je do salátů, ale skvělé jsou i tepelně upravené. Zkuste je přidat třeba do pestré zeleninové polévky. 

Suroviny

nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
sůl 1 ČL
římský kmín 1 ČL
drcený
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
kedlubna 1 ks
velká nebo 2 malé, nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 1 l
tepelně neopracovaná
rýže 1 hrnek
uvařené
mangold 1 hrnek
nakrájený nahrubo
koriandr čerstvý ½ hrnku
čerstvý
petrželka ½ hrnku
hladkolistá
kopr ½ hrnku
najemno nastrouhaná z 1 citronu

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek, sůl, koření a nechte rozvonět. Přidejte mrkev, celer, kedlubnu, promíchejte, přilijte vývar a vařte 10–15 minut, aby zelenina změkla.

2

Klobásky vymáčkněte ze střívek, udělejte z nich kuličky a vložte do polévky. Pět minut povařte, pak vmíchejte rýži a mangold a ještě minutku prohřejte.

3

Odstavte, vmíchejte nahrubo nakrájené bylinky, citronovou kůru a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč