Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pětizrnná kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 233 g
Tuky 17 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaši berte jako základ pro další kouzlení – můžete do ní vmíchat med a ovoce, javorový sirup, oříšky, tmavou čokoládu... Fantazii se meze nekladou! 

Suroviny

rýže hnědá ½ hrnku
quinoa ½ hrnku
amarant ¼ hrnku
jáhly ¼ hrnku
otruby ¼ hrnku
ovesné
sůl mořská 1 špetka
Na dokončení
podle chuti
ovoce
podle chuti a sezony

Postup

1

Rýži, quinou, amarant, jáhly a otruby vsypte do hrnce a zalijte 1,5 litrem vody. Osolte, přiveďte k varu, ztlumte plamen, částečně přiklopte a za občasného míchání vařte, dokud vše nezměkne a voda se neodvaří, trvá to přibližně 30–45 minut.

2

Pak rozdělte kaši do misek a vmíchejte med a ovoce.

Tip redakce:

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, měla by zasytit a být zdravá a teplá. Kaše je proto ideální volba. Zkombinovali jsme do ní suroviny, které jsou skvělým zdrojem proteinů, minerálů, vitaminů a vlákniny. Tělu tak po ránu dodají nezbytné živiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...