Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1941 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 117 g
Tuky 122 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

česnek 4 stroužky
pepř celý 1 PL
ideálně zelený
koriandrová semínka 1 ČL
bez semínek
nalámaný
bylinky
čerstvé, nebo sušené podle chuti - šalvěj, dobromysl, rozmarýn, tymián
olivový olej

Postup

1

Hermelíny podélně rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtky.

2

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.

3

Do dobře vymyté čisté a suché sklenice dáme na dno trochu cibule a koření a vrstvíme sýry s cibulí, česnekem, papričkami, bylinkami a kořením.

4

Obsah zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly potopené.

5

Sklenici zakryjeme víčkem nebo fólií a necháme stát v temnu při pokojové teplotě 3 dny až týden, aby se sýry proležely.

Potom můžeme sýry konzumovat nebo dále skladovat v lednici.

Autor: ilonak

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...