Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládaný hermelín
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 181
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 228 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst! Pikantní nakládaný hermelín s chilli potěší každého milovníka ostré chuti.

Suroviny

camembert, hermelín
sušená
sůl 1 špetka
česnek 8 stroužků
na kolečka
nakládaná
pepř celý 2 ČL
jalovec 1 ČL
nakládané
slunečnicový olej

Postup

1

Sýry podélně překrojte napůl. Utřete 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažte řezné plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.

2

Zbylý česnek nakrájejte na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice příhodné velikosti.

3

Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřete. Nechte uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

13.12.2018 16:38

Dobry den, nechala jsem tri dny ulezet v pokojove teplote. Pote jsem dala sklenici do lednice a olej se mi zakalil. Proc se tak stalo?

17.12.2018 11:40

Dobrý den, Hano,
řekla bych, že zakalení oleje v chladném prostředí souvisí s jeho tuhnutím. Pokud byste zkusila dát do lednice např. olivový nebo jiný stolní olej, uvidíte, že časem se v něm začně tvořit jakoby krupička a olej ztrácí čirost: nižší teplota zapříčiní, že začne přecházet z kapalného skupenství do pevného. Po vrácení do pokojové teploty by postupně měl olej zase zkapalnět.
V případě naložených hermelínů může být zakalení způsobeno i tím, že se do oleje z naložených věcí mohou uvolňovat další látky. Případně půjde o kombinaci obou faktorů.
Pokud se Vám zdají sýry chuťově v pořádku, neznepokojovala bych se.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...