Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné 10 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1894 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 320 g
Tuky 24 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava pita chleba je poměrně jednoduchá. Pokud máte rádi plněné chlebové placky, kebab či falafel, pak by recept na pita chleba ve vašem repertoáru neměl chybět. Stačí trošku trpělivosti a domácí arabský chléb je na světě. Pokud nevíte, jakou náplň zvolit, vyzkoušejte kuře v pita chlebu nebo pljeskavicu v chlebu pita.

Suroviny

voda 250 ml
olivový olej 1 PL
droždí sušené 5 g
sůl ½ ČL

Postup

1

Do připravené větší mísy prosejte mouku, přisypte sušené droždí, sůl a suché suroviny důkladně promíchejte.

2

Uprostřed směsi udělejte důlek, přilijte vlažnou vodu a olivový olej. Od středu do vody postupně vmíchejte ostatní mouku, dokud nezískáte celistvou lepivou kouli těsta.

3

Těsto je třeba dobře propracovat, dokud nebude vláčné a nepřesntaně lepit. Trvá to asi 5-10 minut.

 
4

Potom mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě odpočívat cca 30 minut.

5

Troubu mezitím zahřejte na 250 °C.

6

Z těsta postupně odebírejte větší kuličky o velikosti asi 50 g. Ty rozválíme na asi 0,5 cm silné placky, které nechte ještě dalších 10 minut odpočinout.

7

Placky přendejte na plech a pečte v rozpálené troubě asi 10 až 15 minut (dokud nezískají zlatavou barvu).

8

Upečený pita chléb ještě horký dejte do igelitového sáčku a dobře uzavřete. Díky tomu zůstane vláčný.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...