Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6349 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 797 g
Tuky 255 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý perník, jak ho ještě neznáte!

Suroviny

med 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
slunečnicový olej 8 PL
mletá
tlučený
kardamom 1 špetka
nemusí být
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
rybízový džem
na potření
rozinky 2 hrsti
namočené v rumu
ořechy 2 hrsti
směs, nasekané, namočené v rumu
na potření

Postup

1

Žloutky utřete do pěny s medem. Postupně vmíchejte olej, skořici a tlučený hřebíček, kardamom, šťávu a kůru z citronu. Nakonec pomalu přisypávejte mouku prosátou s kypřicím práškem tak, aby vzniklo tužší těsto (nemusíte spotřebovat celé množství). Nechte asi 15 minut odpočinout.

2

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Těsto rozdělte na poloviny a z každé vyválejte placku velikosti plechu. Spodní placku položte na plech a potřete ji marmeládou. Navršte rozinky i ořechy a zakryjte druhou plackou. Pečte asi půl hodiny. Po vychladnutí potřete zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...