Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky

3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4163 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 89 g
Tuky 378 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marie Holbrádková vládla redakci Apetit mezi roky 2011 a 2018. Dezerty do skleničky byly první Maruščin recept v Apetitu, a to podle tehdejších trendů. Nyní pro vás vytvořila zbrusu nový recept, který odráží její přístup: klasika s využitím těch nejlepších surovin. Na každé lžičce se tak můžete těšit na žloutkový krém, sněhové pusinky, maliny a šlehačku. Zkrátka opravdový pohár požitkářů!

Suroviny

sněhové pusinky
hotové
mražené maliny 2 bal
maliny rozmrzlé a scezené
podle chuti
Na žloutkový krém
vejce 1 ks
semínka vyškrábnutá
Na dokončení
pistácie
nasekané, opražené nasucho

Postup

1

Nejdřív si připravte žloutkový krém: smetanu vlijte do hrnce a nechte ji ohřát. Ve větší míse prošlehejte celé vejce, žloutky a cukr. Když už se smetana blíží bodu varu, sundejte ji z plotny a pomalu ji za stálého šlehání přilévejte k prošlehané vaječné směsi. Směs přelijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a na středním plameni míchejte do zhoustnutí. Směs nesmí začít vřít, jinak se vejce srazí! Krém přelijte do studené mísy, vložte do něj semínka z vanilky i lusk a překryjte ho potravinářskou fólií. Dejte chladit.

2

Maliny oslaďte dle chuti. Rozlámejte pusinky. Na dno pohárů dejte část malinové směsi, na ně naneste žloutkový krém a pak přidejte rozlámané pusinky. Postup opakujte do naplnění poháru. Nakonec naneste krém a dejte ještě vychladit (zase povrch krému překryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup).

3

Těsně před podáváním ušlehejte smetany do tuha a rozdělte na vršky pohárů. Zdobte čerstvými malinami a nasekanými pistáciemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč