Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3281 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 512 g
Tuky 56 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky těstovinám a fazolím je polévka opravdu vydatná a můžete ji směle podávat jako hlavní chod. Složení zeleniny v receptu lze snadno obměnit podle aktuálních domácích zásob.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisovaný
fazole bílé 1,5 hrnku
uvařených podle návodu na obalu, scezených a propláchnutých
fazolky zelené 1 hrnek
pokrájených nahrubo (mohou být i mražené)
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový nebo voda
oregano 1 ČL
sušené
tymián sušený 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
vločky
těstoviny ¾ hrnku
sušené, drobné (např. ditalini)
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
strouhaný, k podávání
opečený, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte olej, přidejte cibuli, kostičky mrkve a řapíkatého celeru, osolte a opepřete podle chuti a za občasného míchání opékejte asi 8 minut, až zelenina začne měknout a zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě asi minutu restujte, do rozvonění.

2

Přilijte krájená rajčata, vařené bílé fazole, zelené fazolky, vývar nebo vodu, bobkový list, oregano, tymián a chilli vločky a vařte na mírném ohni 20 minut.

3

Potom do polévky vmíchejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby byly al dente. Odstavte z ohně a vsypte nasekanou petrželku. Podávejte posypané strouhaným parmazánem, s opečeným bílým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč