Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s knedlíčky v salátových listech
Polévka s knedlíčky v salátových listech
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Polévka s knedlíčky v salátových listech

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 86 g
Tuky 159 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Suroviny

salát 20 listů
nebo libové telecí maso
piniové oříšky 1,5 hrsti
malá, nebo šalotka, nakrájená nadrobno
majoránka (čerstvá)
mimo sezónu sušená, podle chuti
strouhaný + navíc na posypání (nemusí být)
česnek 1 stroužek
malý
olivový olej extra panenský 1 PL
vývar kuřecí 1 l
mrkev 1 ks
nakrájená nebo nakrouhaná na nudličky
řapíkatý celer 1
řapík, nakrájený na nudličky nebo na plátky
pažitka
nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

Postup

1

Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2

Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3

Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4

Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5

Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6

Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč