Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 79
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 775 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 84 g
Tuky 34 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ z jemného tvarohu či krémového sýra je v podstatě univerzální: můžete jej rozšiřovat o různé druhy sýrů a kombinovat s rozličnou zeleninou. Nicméně jogurt coby zvláčňující prvek zachovejte – má nejlepší chuť i konzistenci! A právě pórková pomazánka je jednou z variant, jak tyto suroviny elegantně a chutně nakombinovat.

Suroviny

lučina
malý (scezený)
pórek 1 ks
malý, jemně nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
sůl
cukr 1 špetka
bageta 1 ks
k podávání

Postup

1

Lučinu a jogurt spolu utřete a vmíchejte nasekané byliny a pórek.

2

Dochuťte solí a špetkou cukru (stáhne přílišnou navinulost).

Podávejte s čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...