Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

2.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2950 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 251 g
Tuky 130 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Suroviny

vývar hovězí 1 l
může být z kostky
větší kus
bulva nakrájená najemno
mrkev 1 ks
velká a nakrájená
rozmarýn 2 snítky
řeřicha 100 g
lístky rokety nebo polníčku
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
nahrubo nasekané
sůl
nejlépe hrubozrnná
pepř

Postup

1

Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2

Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3

Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4

Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:03
Recept se nachází v č.3/06, str.23
10.07.2006 19:57
Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč