Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové buchty
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Snadné 24 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5399 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 564 g
Tuky 274 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávná podoba energie sbalené na cesty nikdy neztratila své kouzlo. Povidlové buchty jsou česká klasika, kterou si z času na čas prostě musíte dopřát. 

Suroviny

mléko 250 ml
máslo 100 g
sůl špetka
švestková povidla 250 g
máslo 100 g
na omaštění buchet
na poprášení

Postup

1

Z rozdrobeného droždí, decilitru vlahého mléka a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.

2

Máslo v míse utřete či ušlehejte s cukrem a žloutky do pěny, přidejte vzešlý kvásek.

3

Pak střídavě přisypávejte mouku smíchanou se solí a citronovou kůrou a přilévejte mléko.

4

Až vypracujete vláčné těsto, přikryjteho čistou utěrkou a nechte v teple vykynout, asi na dvojnásobek.

5

Těsto zpracujte a rozválejte na plát silný asi centimetr a rozkrájejte na čtverce o straně 4–5 centimetrů.

6

Doprostřed rozdělte povidla a umotejte buchty.

7

V pekáči rozpusťte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a pak je vyskládejte švem dolů na pekáč do typických řad.

8

Troubu zapněte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

9

Buchty nechte na pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je vložte do trouby.

10

Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a buchty ještě půl hodiny dopékejte.

11

Pak vyndejte pekáč z trouby a nechte buchty vychladnout. Pocukrujte a podávejte.

Maková náplň
100 g mletého máku za stálého míchání asi tři minuty vařte se 120 ml mléka. Odstavte a přidejte 50 g mletých piškotů, 2 lžíce rumu, sáček vanilinového cukru, po špetce skořice a kůry z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...