Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pršutový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 12 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5880 kcal
Bílkoviny 570 g
Sacharidy 300 g
Tuky 300 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výtečné občerstvení na party i na romantické posezení ve dvou

Suroviny

mini
rozmarýnové (viz. příprava)
prosciutto 12 plátků
crudo
rozmarýn
čerstvý

Postup

1

Ciabatty rozkrojte napůl a potřete rozmarýnovým máslem.

2

Z pršutu vytvořte nepravidelnou rolku (vějířek), dovnitř píchněte větvičku rozmarýnu a posaďte na chlebíček. Ozdobte olivami.

Rozmarýnové máslo
Zalijte 10 sušených rajčat horkou vodou a nechte změknout, pak je osušte a nasekejte najemno. Spojte se s 120 g másla, 120 g kozího sýra a 1 lžící nasekaného čerstvého rozmarýnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...