Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborový koláč s jogurtem a drobenkou

Rebarborový koláč s jogurtem a drobenkou

Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3909 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 643 g
Tuky 108 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru?

Suroviny

jogurt bílý 2 kelímky
vejce 2 ks
rostlinný olej 2 PL
krystalový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Drobenka
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.

2

Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.

3

Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.

4

Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.

5

Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru.

6

Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".

7

Pečeme ve středně vyhřáte troubě dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.

Autor: superduper

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...