Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Na 10 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 20 g
Tuky 93 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrazit se dá i marinované maso. Připravte si do zásoby tyhle úžasné špízky v řeckém stylu. Nejlépe chutnají za teplého letního večera!
 

Suroviny

lze nahradit hovězí roštěnou či vepřovou krkovicí, na kousky
olivový olej 100 ml
oregano 2 ČL
sušené
bio, kůra a šťáva
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
ochucené citronovou šťávou

Postup

1

Maso dejte do mísy, zalijte ho olejem, vínem, zasypte oreganem, přidejte kůru a šťávu z citronu, česnek a pepř. Důkladně promíchejte a nechte v chladu několik hodin marinovat.

2

Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na kovové nebo dřevěné (předem namočené) špejle.

3

Zamrazte anebo grilujte asi dvanáct minut. Solte teprve v okamžiku, kdy se maso zatáhne.

4

Podávejte s chlebovými plackami, zeleninou, chilli omáčkou a bílým jogurtem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...