Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu
Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4470 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 560 g
Tuky 185 g
Vláknina 159 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní jídlo s hypersnadnou přípravou. Užijte si exotiku pěkně v klidu domova!

Suroviny

celý, čerstvý
jogurt bílý 1,5 kelímku
skořice špetka
mletá
rozdrcený v hmoždíři
olej 4 PL
česnek 3 stroužky
prolisovaný
škrob 1 ČL
nemusí být
sůl
rýže 250 g
k podávání

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, v míse je osolte a opepřete, ananas oloupejte a rovněž pokrájejte na kostky. Připravte marinádu: jogurt smíchejte se skořicí, kokosem, česnekem, 1 lžící oleje, hřebíčkem a případně škrobem.

2

Maso napíchejte střídavě s ananasem na špejle nebo citronovou trávu, naložte do jogurtu a nechte v chladu marinovat minimálně dvanáct hodin. Potom špízy vyjměte z marinády, pokapejte zbylým olejem a zvolna opečte na pánvi.

3

Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Jednotlivé porce můžete ozdobit plátky čerstvého ananasu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

21.03.2009 21:15
Tento recept na kuře byl opravdu vynikající. Marináda se dobře "vsákla" do masa a tím pádem kuře dostalo výtečnou chuť po kokosu. Maso jsem nechala v marinádě přes noc a je to tak lepší pro smísení všech chutí. Jako přílohu jsem použila čerstvé brambory. Prostě vynikající

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...