Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy hovězí a cuketa
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 55 g
Tuky 68 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super večeře pro dlouhé teplé večery v zahradě. Příprava je hračka, rády vám pomohou i děti.

Suroviny

křen 2 ČL
smetanový
sůl
podle chuti
nebo nízký roštěnec, nakrájené na kostky
cuketa 250 g
drobná, na kolečka
cibule 350 g
na klínky
olivový olej 40 ml
vinný ocet červený 40 ml
oregano 1 hrst
čerstvé lístky

Postup

1

V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.

2

Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Všechny špízy se dají opékat na středním ,ohni na grilu (i kontaktním), na grilovací pánvi i v troubě při 180 °C (,masité můžete napřed zprudka opéct na pánvi a nechat dojít při 160 °C). Špejle 30 minut před akcí namočte do vody, aby nevzplály.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...