Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reliš z červeného rybízu a cibule
Reliš z červeného rybízu a cibule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Reliš z červeného rybízu a cibule

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 skleničky o objemu 200 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1543 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 283 g
Tuky 32 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu ke grilovanému masu či sýrům? Máme ji pro vás!

Suroviny

olivový olej 2 PL
červená
zázvor (čerstvý) 5 cm
česnek 2 stroužky
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 140 g

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna opékejte dozlatova. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte, česnek nakrájejte na plátky. Vše přisypte k cibuli, přilijte portské, balsamico, přidejte cukr, rybíz, promíchejte a zvolna vařte do zhoustnutí. 

2

Horké plňte do sklenic, otočte víčkem dolů a nechte zcela vychladnout.

TIP REDAKCE
Reliš využijete jako přílohu k masu i jako doplněk sýrového prkénka. Můžete jej ale použít také do sendvičů, hamburgerů, k hotdogu, na ochucení majonézy…

  • Dva plátky kváskového chleba potřete z jedné strany máslem a z druhé silnější vrstvou rybízového reliše. Na jeden z nich na stranu namazanou rybízovým relišem nastrouhejte alespoň 2,5 cm silnou vrstvu sýra, nejlépe směsi čedaru a ementálu či gruyèru. Přiklopte druhým plátkem tak, aby strana namazaná máslem byla ven. Rozehřejte pánev a chléb na ní zvolna opečte z obou stran dozlatova (během opékání jej můžete mírně k pánvi přitlačit). Rozkrojte na půl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč