Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rillettes
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 55
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 0 g
Tuky 273 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až recept na rillettes vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka .

Suroviny

bůček 750 g
sůl mořská 2 PL
pepř
čerstvě mletý
suché
k podávání
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Vepřové maso nakrájejte na menší kostky. Vložte do kastrolu (nejlépe litinového), osolte, opepřete a přilijte stejný díl vína a vody. Zakryjte poklicí a na mírném ohni duste až do úplného změknutí masa.

2

Pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo roztrhejte vidličkami a naplňte do skleněné či keramické nádoby. Po vychladnutí uchovávejte v lednici. Podávejte s nakládanými okurkami a cibulkami, brusinkovou zavařeninou a bagetou.

NĚCO NAVÍC

  • Směs v zavařovací sklenici můžete sterilizovat, v chladu vám vydrží několik týdnů. Doporučujeme použít menší nádoby, abyste dávku po otevření rychle spotřebovali.
  • Vyzkoušejte i další varianty rillettes. Francouzi je připravují z nejrůznějších druhů tučnějšího masa, například z kachny, a dokonce i z makrely. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...