Zdravější a nutričně vyváženější večeři budete hledat jen těžko. Ryba ve slaninovém kabátku se smetanovou čočkou a salátkem je ovšem zároveň neskutečně dobrá. Neuvěříte, jak rychle budou talíře prázdné!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte řapíkatý celer, mrkev a česnek, opékejte 5 minut. Pak vsypte čočku, opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vložte tymián. Zmírněte oheň a vařte, aby čočka změkla, asi 20 minut. Odstavte, vmíchejte zakysanou smetanu a většinu petrželky, osolte a opepřete.
Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Každou porci ryby omotejte 1–2 plátky slaniny (filety můžete napřed lehce osolit), opepřete a položte na plech. Pečte 25 minut, aby slanina zkřupavěla a ryba byla propečená.
K podávání rozdělte na talíře salátové listy, pokapejte je olejem a přidejte čočku a rybu. Ozdobte zbývající petrželkou.