Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou
Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou

3.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6127 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 153 g
Tuky 509 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější a nutričně vyváženější večeři budete hledat jen těžko. Ryba ve slaninovém kabátku se smetanovou čočkou a salátkem je ovšem zároveň neskutečně dobrá. Neuvěříte, jak rychle budou talíře prázdné!

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
nebo drobná zelená čočka
vývar zeleninový 500 ml
tymián 3 snítky
čerstvý nebo 1 lžička sušeného
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 4 filety
mražené rozmrazte podle návodu
nebo snídaňová
salát 1 bal
cca 150 g směsi salátových listů

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte řapíkatý celer, mrkev a česnek, opékejte 5 minut. Pak vsypte čočku, opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vložte tymián. Zmírněte oheň a vařte, aby čočka změkla, asi 20 minut. Odstavte, vmíchejte zakysanou smetanu a většinu petrželky, osolte a opepřete. 

2

Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Každou porci ryby omotejte 1–2 plátky slaniny (filety můžete napřed lehce osolit), opepřete a položte na plech. Pečte 25 minut, aby slanina zkřupavěla a ryba byla propečená. 

3

K podávání rozdělte na talíře salátové listy, pokapejte je olejem a přidejte čočku a rybu. Ozdobte zbývající petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč