Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 521 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 57 g
Tuky 11 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Menší ryby jsou na tuhle úpravu lepší, každý tak má svůj balíček.

Suroviny

bělomasá ryba 4 ks
menší (po cca 350 g) vykuchané (v receptu jsou použiti pražmani, ale hodí se i pražmy královské či mořští vlci)
sůl
pepř
olivový olej
na potření
nakrájená na tenké plátky
rozmarýn 8 snítek
2 nakrájené na plátky a z 1 vymačkaná šťáva
červené, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
suché

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180° C. Připravte si 4 velké archy pečicího papíru tak, aby se do každého dala s rezervou zabalit celá ryba.

2

Ryby zvenku i uvnitř osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Vnitřky ryb vycpěte vždy čtvrtinou plátků fenyklu, 1 snítkou rozmarýnu, několika kolečky citronu a nakrájenými chilli papričkami. Náplň pokapejte směsí vína a citronové šťávy. Uzavřete, na každou rybu z boku položte ještě pár koleček citronu a snítku rozmarýnu a vše na dvou místech úhledně zavažte potravinářským provázkem.

3

Do středu každého kusu pečicího papíru položte rybu a po stranách trochu poskládejte, aby zachytila tekutinu. Zakapejte zbylým bílým vínem a citronovou šťávou a uzavřete do balíčku. Položte spojem vzhůru na plech a pečte 20 minut.

4

Podávejte horké a nevybalené, aby si každý mohl užít voňavé páry, které budou stoupat po rozbalení papiloty. Servírujte s čerstvou bagetkou a suchým bílým vínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...