Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
rajská polévka do hrnečku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 58
Do 30 minut Pro 3 děti a 2 dospělé

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 208 g
Tuky 133 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.

Suroviny

menší, nadrobno nakrájená
máslo 1 plátek
třtinový cukr 1 PL
nové koření 5 kuliček
pepř mletý 3 kuličky
rajčatová passata - pyré 1 l
1 kostka
hovězí bujon bez glutamátu např. od Vitany
z biocitronu
tymián špetka
čerstvý či sušený
sůl
případně

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty.

2

Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat.

3

Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré.

4

Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.

5

Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián.

6

Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

09.08.2015 21:29

Stačí i méně cukru

30.01.2015 20:35

dobrá, rychlá...přidávám parmazán + topinky

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...