Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve
Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1458 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 48 g
Tuky 92 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kešú 50 g
nesolené
nebo svíčková
rozebraná na růžičky
řapíkatý celer 4 ks
vývar hovězí 150 ml
krenex
nebo žervé
sůl
pepř

Postup

1

Olej zahřejte v silnostěnné pánvi, vsypejte oříšky a pozorně pražte dozlatova; stačí pár vteřin. Dejte stranou.
 

2

Proužky masa osolte a opepřete a za stálého míchání smažte ze všech stran do zhnědnutí, asi dvě minuty. Pak hovězí vyjměte a přidejte k oříškům. Do pánve vhoďte zeleninu a dvě minuty smažte. Zalijte horkým vývarem, přiklopte a dvě minuty povařte. Mezitím promíchejte krenex se sýrem.

 

3

Maso s oříšky vraťte do pánve a promíchejte se zeleninou. Jezte s křenovou omáčkou a s mačkanými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

18.02.2008 16:24
zkusila jsem, ale maso bylo tuhé jako podešev... tak jsem ho dělala dalších 30 min. a moc to nepomohlo, ale jsem kuchtička začítečnice, tak bylo možná něco špatně...
04.06.2009 15:49
I já jsem už udělala 2 pokusy a pokaždé bylo maso tuhé, ale manželovi to prý chutnalo. Dneska se chystám na 3. pokus, ale nedělám si moc iluze, že to bude lepší.
23.01.2008 07:58
Recept se nachází v č.2/07, str.16

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...