Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový nákyp
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5157 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 534 g
Tuky 234 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jaký je ten nejlepší rýžový nákyp? Načechraný, lehký, nesmí v něm chybět ovoce... Přesně takový je tenhle! Přidali jsme do něj tvaroh, aby byl výživnější, a citronovou kůru, aby krásně voněl. Meruňky jsme zvolili čerstvé, díky tomu nebude přeslazený. 

Suroviny

rýže kulatozrnná 200 g
mléko 1,25 l
máslo 100 g
+ na vymazání
polotučný, v kostce
nastrouhaná najemno
vyšlehané do sněhu
meruňkový džem
dle chuti
vypeckované
máta
na ozdobení

Postup

1

Rýži uvařte v mléce a nechte zchladnout (tento krok můžete udělat den předem).

2

V misce prošlehejte 30 g másla, tvaroh, vanilkový cukr a 50 g cukru (směs můžete zředit 1–2 lžícemi mléka). Dejte stranou.

3

Vyšlehejte (nejlépe elektrickým šlehačem) 70 g másla, 4 žloutky a 120 g cukru. Vmíchejte rýžovou kaši a citronovou kůru. Nakonec vmíchejte tuhý sníh.

4

Zapékací formu nebo pekáček vymažte tukem. Do formy dejte polovinu rýžové kaše, pokapejte nebo potřete džemem, navrstvěte tvarohovou náplň, meruňky a navrch zbylou polovinu rýžové kaše. Pečte na 170°C asi 45 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč