Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový pudink Malta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4616 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 423 g
Tuky 257 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle skandinávský dezert vás dostane chutí a hlavně promyšlenou kombinací textur: hebké rýže, křupavých mandlí a ledového sorbetu. 

Suroviny

rýže kulatozrnná 200 g
na rizoto
kardamom 1 špetka
mletý
semínka vyškrábnutá
sůl 1 špetka
likér
mandle 200 g
nasekané nahrubo
Na malinový sorbet
viz Něco navíc
na dokončení
hroznový cukr (glukóza) 30 g
Na dokončení
maliny 1 hrst
čerstvé
lyofilizované maliny, drcené, koupíte např. na www.mixit.cz

Postup

1

V rendlíku rozehřejte máslo a vsypte rýži, krátce opražte, pak přidejte cukr, kardamom, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, špetku soli a přilijte 360ml vody a mléko. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte, dokud rýže nebude al dente. Pak odstavte, vmíchejte amaretto a mandle a dejte vychladnout. Potom ušlehejte smetanu a vmíchejte ji do rýže.

2

Na sorbet: malinové pyré přiveďte k varu, stáhněte ze sporáku a vmíchejte cukr s glukózou. Dejte do zmrzlinovače a umíchejte sorbet. Dejte jej aspoň na 1 hodinu do mrazáku.

3

Rýži rozdělte do talířů, ozdobte čerstvými malinami, drcenými sušenými malinami i odloženým pyré a mandlemi a nakonec dejte do každého talíře noček malinového sorbetu.

NĚCO NAVÍC
Malinové pyré koupíte např. v Makru (též pod názvem coulis), nebo si je připravte sami: čerstvé či mražené maliny krátce povařte, protřete přes jemné síto a případně doslaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč