Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami
Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami

3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na cca 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6908 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 746 g
Tuky 362 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejspíš nic nedodá sušenkám takovou křehkost jako sádlo. A tyhle s voňavým kořením, rozinkami a vlašskými ořechy jsou žhavými kandidátkami na nový – nejen masopustní – hit!

Suroviny

+ navíc podle potřeby
mleté
mletá
sůl ¾ ČL
vepřové sádlo 250 ml
pořádně rozehřáté
voda 125 ml
teplá
vejce 3 ks
velká
rozinky 150 g
propláchnuté a okapané
nasakané nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Do mísy prosejte mouku s kořením a solí. V jiné míse smíchejte vločky, cukr, rozehřáté sádlo, teplou vodu a jedlou sodu. Nechte stát asi minutu, pak vmíchejte vejce a následně prosáté sypké suroviny. Pokud by vám směs připadala řídká, přisypte ještě trochu mouky. Vmíchejte rozinky a ořechy podle chuti (část ořechů můžete odložit a posypat jimi sušenky až před pečením). Nechte 30 minut stát, aby vločky nabobtnaly.

2

Odebírejte po 1 vrchovaté lžíci těsta, namočenýma rukama jej zplošťujte a pokládejte s mírnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Pokračujte do spotřebování těsta.

NĚCO NAVÍC
Těsto na sušenky můžete připravit i v robotu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč