Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s pečenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3062 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 385 g
Tuky 117 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.

Suroviny

hlávkový salát 1 ks
nebo římský salát
řapíkatý celer 4 ks
+ střední listy
kedlubna 2 ks
mladá
Na krutony
chleba 4 plátky
nejlépe kořenový
olivový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
drcené
petrželka 1 svazek
sůl
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
hořčice kremžská 1 PL
med 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
olivový olej panenský 4 PL
sůl

Postup

1

Červenou řepu zabalte do alobalu a v popelu nebo v rozehřáté troubě upečte doměkka (při 190 °C to trvá zhruba necelou hodinu). Rozbalte, nechte vychladnout a pak oloupejte a nakrájejte na úhledné klínky.

2

Na krutony natrhejte chleba na kousky velikosti sousta a na plechu je promíchejte s ostatními přísadami. Osolte a opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova.

3

Prošlehejte přísady na zálivku a osolte ji.

4

Salát natrhejte a zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu promíchejte s řepou a polovinou zálivky a rozložte spolu se salátem na talíře. Posypte krutony a pokapejte zbylou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...