Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami
Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2425 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 319 g
Tuky 102 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento skvělý salát plný křupavosti, sladkosti a výrazných chutí vás dokonale zasytí v letních dnech!

Suroviny

quinoa 1 hrnek
důkladně propláchnuté vodou
voda 2,25 hrnek
nebo kuřecí vývar
klasy nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl 1 ČL
mražený hrášek 400 g
jarní cibulka 3 ks
na plátky
ředkvičky 3 ks
na tenké plátky
Na zálivku
olivový olej extra panenský hrnku
šťáva a kůra
česnek 2 stroužky
římský kmín ¾ ČL
bazalka 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pár lístků bazalky si odložte na ozdobu.

2

Do hluboké pánve nebo rendlíku dejte quinou, přilijte osolenou vodu či vývar, přiveďte k varu, ztlumte a vařte jako bílou rýži cca 15–20 minut, nebo dokud quinoa neabsorbuje všechnu tekutinu; pak nechte dojít pod pokličkou. Pokud se tvoří během vaření pěna, odstraňte ji.

3

Potom quinou přesuňte na plech nebo tác, osolte a opepřete a nechte vychladnout.

4

Z kukuřičných klasů seřízněte zrna, v pánvi rozpalte olej a na nejvyšším ohni opečte kukuřici a česnek, aby lehce zezlátl a zrna kukuřice byla opečená a lehce křupavá, trvá to asi 5 minut. (Použijete-li kukuřici z konzervy, není třeba ji opékat.) Pak vše včetně oleje přesuňte do velké mísy.

5

Hrášek uvařte na páře nebo blanšírujte, zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu, a nechte okapat.

6

Na závěr přidejte do mísy zchladlou quinou, hrášek, jarní cibulku a ředkvičky. Přelijte dresinkem a promíchejte. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...