Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se slaninou, baby špenátem a rajčátky
Salát se slaninou, baby špenátem a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát se slaninou, baby špenátem a rajčátky

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1615 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 192 g
Tuky 58 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená kombinace opečené slaniny, špenátu a rajčat funguje i v těstovinovém salátu. Jemný dresink ze zakysané smetany s majonézou a hořčicí všechny chutě krásně podtrhne. 

Suroviny

slanina 100 g
snídaňová (americká)
na tenká kolečka
vinný ocet červený 60 ml
sůl
farfalle 230 g
těstovin typu mašličky
rajčata cherry 300 g
1 vanička
pažitka 1 PL
nasekaná
Na dresink
majonéza 1 PL
hořčice medová 1 PL

Postup

1

Troubu rozehřejte na 160°C. Na plech dejte pečicí papír a vyskládejte plátky slaniny. Slaninu zatižte dalším těžším (skleněným či keramickým) pekáčem s rovným dnem, který se na plech vejde a zakryje všechny plátky slaniny. Vložte do trouby a nechte 30 minut zvolna vykřupat.

2

Cibuli zalijte octem a nechte po dobu pečení slaniny marinovat. Mezitím uvařte podle návodu na obalu ve velkém množství vroucí osolené vody těstoviny. Slijte je a propláchněte studenou vodou.

3

Slaninu vyndejte, vypečený tuk (nebo jeho část) opatrně slijte na pánev a znovu rozehřejte, pak na něm prudce opečte rajčátka. Rajčátka vyndejte z pánve. Cibuli vyjměte z octa a nechte okapat.

4

Prošlehejte suroviny na dresink, pokud chcete, můžete jej dochutit troškou octa z nakládané cibule. Dresink smíchejte s těstovinami, přidejte špenát a cibuli. Na talířích doplňte nalámanými plátky slaniny a rajčátky a posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč