„Recept na salát z červeného zelí, jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková. Připravte si i vy zelný salát jako křupavou zeleninovou přílohu k masu, do hamburgerů nebo jako zdravou svačinu plnou vlákniny.
Suroviny
Postup
Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.
V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.
Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan s Apetitem: Recepty na nejlepší pohoštění na party(12 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)