Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salsa z mrkve a pomerančů
Salsa z mrkve a pomerančů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salsa z mrkve a pomerančů

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 582 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 46 g
Tuky 37 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevná salsa plná vitaminů vás během letních veder osvěží a nakopne.

Suroviny

fenykl ½ ks
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
možno vynechat
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 1 ČL
černá
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Z oloupaných pomerančů vykrájejte pouze měsíčky dužiny bez vnitřní slupičky a následně pomerančová filátka nakrájejte na drobná sousta. Fenykl nakrájejte na tenoučké plátky a pak nadrobno. Vše smíchejte s mrkví, najemno nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru. Prošlehejte ocet a olej, zálivku osolte a opepřete, vlijte do salsy a dobře promíchejte. Navrch posypte sezamem a dejte vychladit, aby se chutě propojily.

2

Podávejte s opepřeným kopečkem sýra a s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salsu podávat jako vydatnější jídlo, smíchejte ji s čerstvě uvařeným kuskusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...