Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s bramborem a mladým zelím
Sekaná s bramborem a mladým zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sekaná s bramborem a mladým zelím

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4533 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 250 g
Tuky 239 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro někoho netradiční kombinace, pro jiného absolutní klasika. Sekaná a zelí je skvělé spojení, které si zamilujete na první dobrou.

Suroviny

Na sekanou
housky 2 ks
nebo rohlíky
na pokropení housek
máslo ½ PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
česnek 4 stroužky
drcené
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
Na zelí
zelí bílé 1 hlávka
mladé
nebo sádlo
nakrájená nadrobno
ocet 4 PL
sůl
dle chuti
K podávání

Postup

1

Pečivo nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte. Dejte do misky a pokropte mlékem. Cibuli nakrájejte nadrobno a na troše másla nechte zesklovatět.

2

Maso dejte do mísy, přidejte namočené rohlíky, cibuli, česnek, 2 vejce, 1 žloutek (bílek uschovejte) a zbylé ingredience. Důkladně promíchejte. Vytvarujte 1 nebo dvě šišky, dejte do pekáčku. Potřete uschovaným bílkem, podlijte sklenkou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na hodinu (dle velikosti šišky).

3

Zelí nakrouhejte. V kastrůlku rozehřejte máslo nebo sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přisypte cukr, přilijte ocet a krátce svařte. Vsypte zelí, podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou tak, aby bylo zelí měkké na skus. Případně dochuťte solí, cukrem či octem a kmínem.

4

Sekanou podávejte se zelím a novými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč