Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný mřížkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4298 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 209 g
Tuky 283 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.

Suroviny

na kolečka
očištěné, na kolečka
olej 2 PL
řízky, nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 3 ČL
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vývar kuřecí 125 ml
mléko 250 ml
vejce 1 ks
lehce prošlehané

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Cibuli a pastináky obalte v oleji a v pekáčku patnáct minut pečte dozlatova. Dejte stranou.

2

Pokud jde o náplň, postupujte podle základního receptu (čtěte zde). Vynechte cibuli a mléka použijte 250 ml. Do směsi přidejte opečenou cibuli a pastinák, nechte vychladnout.

3

Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát silný asi tři milimetry. Odkrojte z něj čtyři dlouhé pruhy o šířce dva centimetry a dejte stranou. Pekáček o straně 22 cm vyložte zbývajícím těstem. Dejte na něj pečicí papír, suché fazole a 10 až 15 minut ho předpékejte. Pak papír se zátěží sejměte a do korpusu naneste zchladlou náplň. Na povrchu pravidelně překřižte odložené pruhy těsta, co přesáhne přes okraj, odkrojte. Povrch těsta potřete trochou rozšlehaného vejce. Pekáček dejte na plech a pečte 25–30 minut, aby povrch zezlátl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...