Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 31
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1098 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 123 g
Tuky 42 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka z játrovými knedlíčky jako od babičky! Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků můžete do zeleninové polévky vhodit dvě hrsti domácích nudlí.

Suroviny

vývar kuřecí 1 PL
dle receptu na webu
mrkev 1 ks
větší, nakrájená
celer 1 plátek
silný, nakrájený
petržel 1 ks
nakrájená
petrželka 1 hrst
nasekaná
obrané kuřecí maso
Na knedlíčky
očiětěná
či tuk z vývaru
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
majoránka (drhnutá) ½ ČL
strouhanka 100 g
bílé pečivo

Postup

1

Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka.

2

Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

3

Kuřecí vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso.

4

Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte mixér, utřete nejprve tuk se solí a žloutkem, pak přidejte namletá nebo naškrábaná játra, mouku, česnek, koření a bílek a zahustěte strouhankou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...