Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šneci s ořechy a rumovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 442 g
Tuky 143 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá sladkost k odpolední kávě! Šneci z bramborového těsta vydrží dlouho vláční, ale než to stačíte ověřit, budou pryč...

Suroviny

bramborové těsto 1 ks
podle našeho receptu
vejce 1 ks
rozšlehané na potření
Na náplň
mléko 260 ml
rum 2 PL
tuzemák
meruňkový džem 3 PL
Na polevu
rum 2 PL
tuzemák

Postup

1

Na náplň smíchejte mleté ořechy s oběma cukry. Mléko přiveďte k varu, přidejte rum, ořechovou směs a džem a promíchejte. Vypněte a nechte zchladnout.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Bramborové těsto na pomoučněném válu vyválejte na tloušťku asi 1cm a potřete ho rovnoměrně ořechovou náplní. Srolujte a nakrájejte na zhruba 2cm silné plátky. Vzniklé šneky rozložte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 30 minut dozlatova.

 

3

Na polevu dejte do misky cukr, přilijte rum a vařečkou utřete dohladka. Polevou přelijte upečené šneky a nechte zaschnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...