Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srnčí paštika v hrníčku

Srnčí paštika v hrníčku

4/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3872 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 171 g
Tuky 230 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.

Suroviny

slanina 250 g
na plátky
např. ramínko, kýta, na kostky velikosti sousta
máslo 100 g
na plátky
česnek 2 stroužek
najemno
jalovec 1 ČL
tlučený
pepř mletý 1 ČL
čerstvě mletý
ghí 100 g
na ozdobu
na ozdobu
Na vonnou kytičku
tymián 2 snítka
šalvěj 2 lístky
z biocitronu

Postup

1

Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte.

2

Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.

3

Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny.

4

Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.

NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...