Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka s jogurtem a koprem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 29 g
Tuky 35 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle osvěžující polévka může chutnat pokaždé jinak: Zkuste mátu nahradit petrželkou a přidat estragon. Asijský švih zase dodají lístky koriandru.

Suroviny

česnek 1 stroužek
na plátky
máta svazek
otrhané lístky
kopr svazek
otrhané lístky
vinný ocet bílý 2 PL
celerové semínko 1,5 ČL
+ špetka k servírování
pepř bílý
mletý
najemno nadrobená
olivový olej 1 PL
natenko, k podávání

Postup

1

Do mixéru vložte jogurt. Z jedné okurky odřízněte zhruba 9cm kousek a dejte stranou. Zbytek okurek oloupejte, rozkrojte, semínka vyřízněte a uchovejte. Okurky nakrájejte nahrubo a přidejte do mixéru spolu s česnekem, mátou, většinou kopru, octem a celerovými semínky. Rozmixujte dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby uchovaná semínka z okurek a znovu promixujte. Osolte, ochuťte bílým pepřem a dejte vychladit.

2

Odložený kousek okurky nakrájejte na jemné kostičky. Studenou polévku rozdělte do čtyř misek, posypte kostičkami okurky, zbylým koprem a rozdrobenou fetou. Dozdobte špetkou celerových semínek a pár kapkami olivového oleje a podávejte s žitným chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč