Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné na 30 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4297 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 379 g
Tuky 264 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na zdravé vánoční cukroví je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Suroviny

mandle 100 g
oloupané
sójová smetana 250 ml
lze nahradit mandlovou
sáček, vanilkový
rýžový sirup 80 g
či pšeničný
margarín 70 g
bio
sušené švestky 100 g
oprané, nadrobno nakrájené
vanilka ½ ČL
mletá
sušenky 200 g
linecké, nalámané
mandle plátky 150 g
na obal

Postup

1

Oloupané mandle nasekejte nahrubo (aby zůstaly i cca třetinové kousky). Opražte je v troubě při 130 °C, aby byly zlatavé, ne dohněda. Smetanu svařte a pak do ní vešlehejte pudinkový prášek smíchaný se 150 ml vody a povařte ho do zhoustnutí. Nechte chladnout za občasného promíchání.

2

Do studeného pudinku zašlehejte sirup a margarín. Přidejte švestky, pražené mandle a vanilku. Dobře promíchejte, ochutnejte, případně doslaďte maximálně lžící sirupu. Pak opatrně zapracujte sušenky. Nechte aspoň 3 hodiny odležet v chladničce.

3

Vlhkýma rukama pak tvořte koule a obalujte v lupínkách.

TIPY & TRIKY
✷ Biomargarín koupíte například pod značkou Prima Rapunzel nebo Vive Bio.
✷ Hmotu nedoslazujte více, než je psáno, byla by příliš řídká.
✷ Aby kuličky lépe držely, můžete je dát přes noc do ledničky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...