Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svěží zapečené nachos
Svěží zapečené nachos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Svěží zapečené nachos

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 16288 kcal
Bílkoviny 580 g
Sacharidy 2358 g
Tuky 227 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. Zapečené nachos si můžete vychutnat i v domácích podmínkách. Je to dokonalé chroupání, které postavíte do prostřed stolu a každý si dle libosti a chuti nabere, co má rád.

Suroviny

Na omáčku pico de gallo
velká, zbavená semínek, nadrobno
nadrobno
nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé, nadrobno
Na fazole
rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
nadrobno
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
limetová šťáva 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
velká, žlutá nebo čokoládová, zbavená semínek
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
limetová šťáva 1 PL
Na dokončení
nachos 300 g
tortillové chipsy
čedar 1 hrnek
strouhaný
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky

Postup

1

Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2

Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne.

3

Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

4

Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

5

Troubu předehřejte na 220 °C.

6

Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sýrem.

7

Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo.

8

Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč