Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6545 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 213 g
Tuky 541 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká klasika, kterou koupíte zmraženou v každém supermarketu. Domácí verzi ale nesahá ani po kotníky.

Suroviny

rozmixovaný
rozpuštěný
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 360 g
krátké
na nudličky
italská sýrová omáčka 1
viz recept

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Rozprostřete čerstvou strouhanku z toustového chleba na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pokapejte máslem. Prohoďte a dejte péct na 5–8 minut dozlatova.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zcezené je promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou. Rozdělte do čtyř menších nebo jedné velké zapékací misky, posypte opečenou strouhankou a zapékejte v troubě 20 minut.

NĚCO NAVÍC

  • Jako obměnu rozložte na těstoviny 300 g rajčat nakrájených na tenké plátky a až na ně dejte strouhanku.
  • Zkuste přidat vařenou brokolici, květák nebo hrášek.
  • Před zapečením můžete směs zmrazit, hrozí ale riziko, že se omáčka srazí, proto pokrm zamrazte bez strouhanky, a když před pečením rozmrzne, ještě směs znovu pořádně promíchejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč