Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 177 g
Tuky 30 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo tohoto taboulehu spočívá v zálivce – obyčejný fenykl a quinou promění v něco, co nemůžete přestat jíst. Je to zároveň sladké, nakyslé, kořeněné... Když o tom tak přemýšlíme, uvařte rovnou dvojnásobné množství. Tohoto taboulehu není nikdy dost!

Suroviny

malé puky, na listy a na silnější proužky
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
quinoa 190 g
bílá
bazalka 2 hrnky
thajská + na ozdobení
koriandr čerstvý 2 hrnky
vyloupaná zrnka
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
z 1/2 citronu
50 ml
sirup z granátového jablka (melasa)
koření sumah 1 špetka
římský kmín 1 špetka
mletý
červená, nadrobno (nemusí být)
olivový olej

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Fenykl dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte jej olejem, javorovým sirupem, osolte a opepřete, promíchejte a dejte péct na 20–25 minut, dokud nezezlátne.

2

Quinou propláchněte a přesypte do hrnce, zalijte ji 375 ml vody, přiveďte k varu, ztlumte plamen a zvolna vařte doměkka, zhruba 15 minut. Bylinky nasekejte nadrobno, část jich ponechte v celku na ozdobení.

3

Na zálivku promíchejte v míse všechny ingredience, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte quinou, bylinky, fenykl, zrníčka granátového jablka a promíchejte. Rozdělte na talíře, ozdobte odloženými lístky thajské bazalky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...