Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou
tagliatelle s fenyklem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1966 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 236 g
Tuky 71 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte spíš po makrele než po lososovi.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
větší, nadrobno
bulva nakrájená na tenké plátky, nať uschovaná na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky na mandolíně
tymián 2 ČL
lístky
tagliatelle 350 g
sušené
sůl mořská
vymačkaná z 1 citronu
pstruh uzený 250 g
bez kostí a kůže
tučná (30%), k podávání
pepř růžový
drcený
nastrouhaný najemno, k podávání

Postup

1

Máslo a olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním ohni, vsypte šalotky, fenykl, česnek a tymián a za občasného promíchání opékejte, až směs zkaramelizuje (15–20 minut).

2

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, odložte přitom trochu vody (50–100 ml).

3

Těstoviny přidejte do pánve spolu s citronovou šťávou a takovým množstvím vody z vaření těstovin, aby vznikla lehká omáčka.

4

Podle chuti osolte a podávejte s nalámaným uzeným pstruhem, kopečkem zakysané smetany, pořád- nou špetkou drceného růžového pepře, parmazánem a odloženou fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizující směsi v pánvi můžete pomoci zarovnanou lžičkou krupicového cukru, ale jenom jednou, maximálně dvěma!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč