Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s ančovičkami a citronem

Těstoviny s ančovičkami a citronem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 201 g
Tuky 101 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte těstoviny a přidejte základní rajčatovou omáčku. Zajímavou chuť dotvoří kombinace ančoviček, máty a citronové kůry.

Suroviny

těstoviny 400 g
ve tvaru delších trubek
1
základní rajčatová omáčka dle základního receptu
máta 40 g
lístky
ančovičky (konzerva) 5
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený

Postup

1

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu; zpravidla deset až dvanáct minut, aby byly al dente.

2

Pořádně je slijte a vraťte do hrnce.

3

Přidejte rajčatovou omáčku, mátu, sardelky (ančovičky), citronovou kůru, osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...