Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s cibulí a houbami

Těstoviny s cibulí a houbami

4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 261 g
Tuky 67 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové žampiony s cibulkou a špenátem, super rychlá večeře.

Suroviny

těstoviny 400 g
olivový olej 1 PL
nebo lesní houby
vývar kuřecí 60 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
sůl

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Slijte a udržujte v teple.

2

Mezitím zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni. Vložte máslo, olej a cibuli, opékejte deset minut, aby začala zlátnout. Vsypte houby a opékejte pět minut, aby změkly. Přidejte vývar a špenát a míchejte do chvíle, kdy listy zavadnou.

3

Těstoviny promíchejte s omáčkou a podávejte teplé. Můžete je posypat strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...