Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Topinky s gorgonzolou a kopřivami
Topinky s gorgonzolou a kopřivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1943 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 292 g
Tuky 45 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení rustikálních kopřiv, jemné, šťavnaté červené cibule a krémové gorgonzoly prostě nemá chybu!

Suroviny

kopřiva
chleba 4 plátky
olivový olej 2 PL
pepř
hrubě drcený
sůl
balzamikový ocet

Postup

1

Čtyři plátky chleba opečte nasucho v troubě nebo toustovači. Ještě zahorka krajíce zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, poklaďte plátky gorgonzoly (celkem jí budete potřebovat asi 150 g), posypte kolečky z 1 červené cibule, zakápněte balzamikovým octem a posypte hrubě drceným pepřem. Solte, jen pokud se vám sýr nezdá dost slaný. Kopřivy krátce spařte vroucí vodou a (bez obav) naklaďte na chleba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

18.03.2008 15:58
Recept se nachází v č.4/07, str.93

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...