Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 144
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7080 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 675 g
Tuky 419 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Příprava těchto řezů je sice časově náročnější, ale jsou tak vláčné a dobré, že se to vyplatí,“ říká čtenářka Lenka Skřivánková ze Psár. 

Suroviny

na vymazání plechu
ořechy 2 hrsti
mleté, lze nahradit strouhaným kokosem
oloupaná, na plátky
Na těsto
máslo 150 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
podle potřeby
máslo 250 g
změklé
ořechy 1 hrst
lze nahradit strouhaným kokosem

Postup

1

Plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte ořechy či kokosem (podle toho, co máte radši). Na to v rovnoměrné vrstvě naskládejte plátky jablek.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Na těsto v robotu utřete máslo s cukrem do světlé pěny a postupně přidávejte žloutky. Pak po částech přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta pomalu přilijte tolik mléka, aby vzniklo středně husté hladké těsto.

3

Mezitím vyšlehejte bílky na tuhý sníh a pak je zlehka zapracujte do těsta. To potom nalijte na plech na jablečné plátky, rozetřete a plech vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20–25 minut.

4

Upečený koláč nechte úplně vychladnout a teprve potom ho vyklopte tak, aby těsto bylo dole a jablka nahoře.

5

Ušlehejte máslo s tvarohem, cukrem a trochou smetany na rozředění do hladkého krému – pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu!

6

Krémem potřete vychladlý moučník a posypte ořechy či kokosem. Po ztuhnutí krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč