Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 96
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 584 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 26 g
Tuky 33 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že máte na pomazánku s droždím z dětství nemilé vzpomínky? Zkuste mu dát ještě šanci v kombinaci s tvarohem, sýrem a okurkou. 

Suroviny

malá, najemno nasekaná
hořčice 1 ČL
nakládaná, nasekaná
tvaroh 200 g
sýr 50 g
polotvrdý, nastrouhaný
pažitka svazek
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

Malou cibuli, najemno nasekanou, nechte na mírném plameni zesklovatět na lžíci másla, přidejte 120 g droždí a míchejte, dokud nezrůžoví. Podlijte trochou mléka a minutku povařte. Stáhněte z plamene, vmíchejte lžičku hořčice a 1 nakládanou okurku, nasekanou.

2

V misce důkladně smíchejte se 150–200 g tvarohu, 50 g nastrouhaného polotvrdého sýra a ½–1 svazkem nasekané pažitky. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

25.01.2018 21:13

tvarohová pomazánka s droždím - podle výše uvedeného receptu naprosto nechutná, kyselá, řídká, a to jsem nepřidala mléko, jak je v receptu uvedeno ..., někde se stala chyba :-)

05.07.2018 21:31

Celkem tuším, kde ta chyba nastala. Někde mezi palcem a malíkem.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč