Jestli milujete syrečky jako my, pak si s námi připravte snadnou a rychlou pomazánku z olomouckých tvarůžků – tvarůžkový tatarák podle našeho receptu. Chutná skvěle k pivu i vínu.
Suroviny
Postup
Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, lžíci piva a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.
Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s jemně pokrájenou cibulí, lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.
Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.
NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g.