Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarůžkový tatarák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 85
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 728 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 29 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli milujete syrečky jako my, pak si s námi připravte snadnou a rychlou pomazánku z olomouckých tvarůžků – tvarůžkový tatarák podle našeho receptu. Chutná skvěle k pivu i vínu.

Suroviny

pažitka 3 PL
čerstvá
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl mořská
pepř
hrubě mletý
hořčice dijonská 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
ředkvičky
na ozdobení
topinky k podávání

Postup

1

Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, lžíci piva a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.

2

Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s jemně pokrájenou cibulí, lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.

3

Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.

NĚCO NAVÍC

Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč